Ungdomsafdelingen - På kurs mod fjerne kyster

SUP, sejlads og sjov for børn og deres familier - fællesskab på tværs af generationer

Lær at sejle samtidig med, at vi har det hyggeligt og sjovt på og ved vandet. Det bliver jeres første skridt på "kursen mod fjerne kyster". 

OBS - Vi har pr. 30. juni 2018 venteliste til vores aktiviteter. Kontakt Lone Rubin for at høre nærmere.

FERIE - Vi holder ferie i Juli. Vi ses igen til august.

Indskrivning og kæntringsøvelse 

Sæsonen 2018 startede søndag den 4. marts 2018 kl. 8.30 i svømmehallen med indskrivning, svømning og kæntringsøvelse i optimist og makkerredning på SUP-board. 

Hos Walter og EDC Aros Ebeltoft finansierede arrangementet i svømmehallen. Vi siger mange tak!

Træning og program for 2018

Ud over forsæson og træningsaftner har vi også nogle weekend-arrangementer. Se det fulde program.

Træning foregår på torsdage i sejlsæsonen fra 3. maj til 27. september (undtagen Kr. Himmelfartsdag og juli måned). Det foregår således:

Kl. 16-18.30: Sejlads for unge og trænede juniorer i zoom-joller og Ynglinge. (Alle børn har en forældre med det første år)

Kl. 17-18.30: SUP-surf og sejlads i optimistjoller for børn fra 5 år og op. (Alle børn har en forældre med)

Kl. 18.30-19: Fællesspisning for børn og deres familier. (Pris 10-20 kr. pr. person)

Som udgangspunkt vælger man, om man vil SUP-surfe eller sejle, men alle vil få mulighed for at prøve kræfter med begge dele i løbet af sæsonen.

 

Forældre og instruktører i samspil

Jollesejlads og SUP-surf er for unge samt for børn på fem år og op, som følges af en voksen.
Derudover er der plads til, at resten af familien er med. Vi har udstyr til krabbefiskeri, vi har vandkikkerter, og vi kan lege på land/molesten, og det hele slutter af med fællesspisning. Vi kan lave mad i vores eget klubhus eller på grillen. Organisering af mad mv sker via facebook-siden Optimist/ SUP hygge.

Forældrene skaber og organiserer aktiviteterne på land og på broen, ligesom madlavning går på skift. Alle hjælper hinanden med at rigge udstyr til og rydde op.

Vi har instruktører i både SUP og jollesejlads, der står for de lærende aktiviteter på vandet. Efter behov inddrages forældre i aktiviteter på vandet. Blandt andet som "chauffør" i følgebådene og til vandtilvænning.
Den medfølgende forældre har det primære ansvar for børnenes sikkerhed. Forældre og instruktører vurderer i fællesskab, hvilke udfordringer barnet er klar til.

Vi har to Ynglinge, som er små kølbåde med plads til tre voksne eller fire unge sejlere plus en instruktør. Her kan de mere øvede sejlere få udfordringer, og vi bruger det også til supplerende oplevelser og læring for både børn og voksne.

 

Sikkerhedsregler og udstyr

Vi skaber tryghed omkring det at være på og i vandet med vandtilvænning og voksenstøtte. I starten kan en voksen være med i jollen og på SUP-brættet. En instruktør/forældre følger med jollesejlerne i en hurtig følgebåd, der kan støtte de nye sejlere og samle dem op, hvis de ryger i vandet - eller guide dem tilbage i jollen. En forældre udpeges hver gang som brovagt - til at holde øje med børnene i havnen og på molen.

Alle bruger som minimum svømmeveste til aktiviteter på og ved vandet. Sejlklubben har veste til udlån, men vi forventer efter nogle gange, at man investerer i eget udstyr. Det er også muligt at låne våddragter til at begynde med. Se mere under praktisk info.
Sejlklubben har udarbejdet en sikkerhedsinstruks jf retningslinjer fra Søfartsstyrelsen. Læs sikkerhedsinstruks.

 

Udflugter

Vi laver somme tider små udflugter i optimistjollerne til Ahl, når vejret tillader det. Det er megasjovt at sejle jollerne op på det lave vand og kunne bunde og bade lige midt i Ebeltoft Vig. Vi deltager mindst en gang om året i et stævne eller tager på en længere udflugt med vores udstyr. I løbet af sæsonen prøver vi at arrangere sejlture for børnene og deres familier med klubbens øvrige medlemmer i deres sejlbåde.

 

Praktisk info:

Træning foregår i klubhuset "Bundstokken" i Ebeltoft Skudehavn. Skudehavnen 2A, 8400 Ebeltoft

Hvem: Alle børn ifølge med en voksen. Man kan komme uden en voksen, når man har sejlet mindst en sæson, er fyldt ni år og kan svømme 200 meter.

Hvad lærer man: Undervisningen tilpasses alder og kompetencer, men målet er, at I lærer at manøvrere for sejl, rigge jollen til og af, binde de nødvendige knob, vigeregler og sikkerhed til søs. Når I kan sejle, vil vi for de interesserede undervise i kapsejlads og taktik. SUP-surfere lærer at mestre boardet under forskellige forhold, at bjærge en anden op på et board samt at gebærde sig sikkert på vandet.

Vedligeholdelse: Når sæsonen er slut, forventer vi, at forældre og børn hjælper til med vedligeholdelsesopgaver på joller og udstyr, så det hele er klar til næste sæson.

Pris: Et års medlemskab koster 350 kr. for børn fra 5-17 år, der sejler SUP og/eller jolle. Mindre søskende og søskende, der ikke er på vandet, er gratis. Forældre betaler kun i form af hjælp. Fællesspisning for 10-20 kr./mand. Klik her for indmeldelse.
(Voksne, søskende og unge medlemmer tilbydes SUP-kursus, hvorefter man kan låne SUP-boards, når klubben ikke bruger dem. Se mere her. Måske vil du som forældre også lære at sejle. Så kan du faktisk gå på sejlerskole onsdag aften. Læs mere om sejlerskolen for voksne.

Bådene: Klubben råder over
- 6 optimistjoller (begynderjollen over alle begynderjoller),
- 3 zoom8 joller (en mere krævende og livlig jolle for større børn)
- 2 ynglinge (en mindre kølbåd til 3-4 personer)
- 2 Europajoller
- 2 følgebåde
- 10 SUP boards

Personligt udstyr: For at sejle jolle skal man enten bruge våddragt, jolledragt eller varmt tøj og regnjakke. Temperaturen på vandet er gerne nogle grader koldere end på land! Mange af sejlerne har efter et stykke tid valgt at anskaffe sig en våddragt eller en jolledragt. I kan låne en svømmevest i klubben den første sæson. Det er en god idé at medbringe et ekstra sæt tøj, hvis nu man skulle være uheldig og ryge i baljen.
For at SUP-surfe skal man bruge en våddragt og svømmevest. Vi har lidt til udlån. Når det er rigtig sommervarmt kan man godt SUP-surfe i badetøj.

Har du spørgsmål vedrørende jollesejlads så henvend dig til Martin Sundberg. Spørgsmål vedrørende SUP-aktiviteter kan stilles til Ane Jorsal. Se her for kontaktoplysninger.

Regler for selvstændig sejlads

Unge erfarne sejlere, der er medlem af sejlklubben, kan få lov af ungdomslederen til at sejle selvstændigt i joller, på SUP og i klubbens Ynglinge. Se bestyrelsens retningslinjer fra 2016.

Tak til sponsorerne:
Alt til sejleren
MP Advokater