Kurser i Sejlklubben Ebeltoft Vig 2018

Lær at navigere - duelighedsbevis i Ebeltoft

Vi forsøger igen at etablere et kursus i duelighedsbevis i Ebeltoft hen over vinteren 2018-2019 med start efter efterårsferien.

Vi ved endnu ikke hvilken ugedag, men regn med ca. 20 aftner i regi af AOF. Prisen er cirka 2.000 kroner. Prisen dækker teoretisk undervisning i navigation, men ikke prøvegebyr, undervisningsmaterialer og evt. praktisk prøve.

Kurset holdes i Sejlklubben Ebeltoft Vigs klublokaler, Skudehavnen 2A, 8400 Ebeltoft

Er du interesseret, så kontakt kursusleder Oluf Haman eller ring til ham på 23 31 00 59. Når der er nok interesserede, bliver kurset oprettet.

Kursusbeskrivelse:
Hvis du lige har fået båd, eller tænker på at købe eller leje en, bør du tage Duelighedsbeviset.

I Danmark er det ikke et lovkrav, hvis båden er mindre end 15 meter, men hvis du vil sejle i Tyskland eller ønsker at leje en båd, er Duelighedsbeviset et krav.

Der undervises i navigation, søvejsregler, søsikkerhed, forebyggelse og bekæmpelse af brand i mindre fartøjer samt beskyttelse af havmiljøet. Regn med en del opgaver og hjemmearbejde.

Efter kurset vil du være i stand til at bestå den teoretiske del af Duelighedsprøven. Vi kan på anmodning fra kursusdeltagerne etablere praktisk kursus og prøve også (ca. tre aftner). Du kan læse mere om, hvilke krav Søfartsstyrelsen stiller til duelighedsprøven her: http://www.fritidssejler.dk/Uddannelser

Hvis du har et speedbådskørekort, har du allerede bestået den praktiske prøve. Har man kompetencerne i orden, kan man gå til prøve uden forudgående undervisning.

Kursus i førstehjælp

Kunne du tænke dig at tage et førstehjælpskursus med fokus på førstehjælp til søs? Vi prøver at etablere et kursus til marts 2019. Skriv til Oluf Hamann, hvis du er interesseret. Når der er nok interesserede, opretter vi kurset.

Sejlerskolen: Lær at sejle kølbåd

Lær at sejle med Sejlklubben Ebeltoft Vig.

Pris: 350 kr. + ca. 100 kr. til materialer
Kurset er kun for medlemmer. Se hvordan du bliver medlem

Hvornår: En aften om ugen fra maj til til sept./okt. Ingen undervisning i juli.

Tilmelding via dette link.

Hvad: Når vejret tillader det, sejler vi på vandet, hvor du lærer alt fra at sætte sejl, lave mand-over-bord manøvre til at pejle et sømærke og styre båden sikkert i havn. Vi bruger primært undervisernes egne kølbåde, men kan også finde på at bruge klubbens joller og Ynglinge. Det kan ske, at det blæser for meget til at sejle ud. Så bliver vi i havnen og gennemgår forskellige andre funktioner og kvalifikationer, man har brug for, når man sejler. Det kan for eksempel være sikkerhed, sejladsplanlægning, motorlære eller blot at fortøje skibet sikkert.

Ekstra fordele: Som medlem af sejlklubben kan du deltage i kapsejladser om tirsdagen, deltage i fællesspisninger, fester og udflugter til Tunø og Samsø samt adgang til at leje klubhuset på attraktive vilkår. Medlemmer får desuden magasinet "Sejler", som Dansk Sejlunion udgiver 4 gange om året. Når du har gennemført sejlerskolen på tilfredsstillende vis, kan du få adgang til gratis at sejle Ynglingene gennem resten af sæsonen.

Undervisere: De fire erfarne skippere, Finn Fink, Ib Sørensen, Kaj Larsen og René Greil underviser på kurset i deres egne sejlbåde. De er både dygtige og fulde af historier, så det bliver ikke kedeligt!

Yderligere info: Kaj Larsen, tlf.: 20 67 11 84

.